Nieuwsbrief november 2016

 

Nu we zijn aangekomen aan het einde van het jaar, kijk ik graag even terug naar het afgelopen jaar. En laat ik maar eerlijk zijn……het was een dynamisch jaar met veel ups-and- downs. Aan de hand van de vele jaarcijfers die wij wekelijks onder ogen krijgen kon ik wel merken dat de horeca het niet makkelijk heeft. Met gelijke omzetten als voorgaande jaren maar veel hogere kosten en daardoor een lager rendement voor eigenlijk meer uren werk. Vaak hoor je dan ook dat het maar goed is dat de horeca zo’n prachtig vak is omdat het verdien model wel beter kan.
Zo hebben de professionele dagzaken last van de tijdelijke “horecazaken” die met lagere huren en soms zonder enige regelgeving van hun hobby hun zaak hebben gemaakt. Ook de detaillisten en kappers die menen om 10.00 uur s’ochtends de klant met een glas wijn te moeten verrassen maken het de reguliere horeca niet makkelijk. De boekingssites bij hotels en restaurants, de bezorgsites bij de fastfoodsector, en een overheid die niets doet tegen illegale zuipketen en thuis cafe’s zorgen er vervolgens voor dat vakmanschap niet automatisch meesterschap is. Maar toch ………………………..we moeten niet neerslachtig naar de regen kijken en binnen blijven, maar we moeten de jas aan doen en het publiek naar binnen praten.

Laat zien waarom je voor dit prachtige vak hebt gekozen. En zorg dat jij je kunt onderscheiden !

En nu we het over onderscheiden hebben wil ik graag een tweetal zaken onder jullie aandacht brengen.

Ten eerste Proeflokaal MOUT van Susan Huitenga. Wat een aanwinst voor Groningen. Wil je een apart regionaal biertje met vakvrouwschap getapt dan zou ik je willen adviseren om eens een bezoek te brengen aan het Gedempte Zuideriep 43 in Groningen. En combineer dat eens met een bezoekje aan de vele leuke restaurants die aan het Zuiderdiep gelegen zijn. Kijk maar eens op de website: www.proeflokaalmout.nl Ten tweede is Restaurant de Haan aan te bevelen. Dit originele restaurant ligt aan de Aweg 4 in Groningen ( parkeren onder de Westerhaven ). Geen bediening, want dat mag je zelf doen, maar de kok serveert, kookt, wast af en brengt je de rekening. Maar wat kan die coq koken ! Leuk vernieuwend concept, prima keuken en prettig geprijsd. www.restaurantdehaan.nl Een mooie combinatie zou zijn om bijv. een hapje te eten bij Dennis de Haan en daarna wat te drinken bij Proeflokaal Mout maar helaas lukt dat pas in het nieuwe jaar. Restaurant de Haan is zo’n succes dat je minimaal twee maand van te voren moet reserveren. Over vernieuwing gesproken… 

En als je dan nog een leuk bedrijf zoekt om over te nemen kijk dan maar even op deze website:

Alvast fijne wintermaanden gewenst. Proost !!

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring