Taxatie Herbouwwaarde volgens art. 7:960 BW


Gebouwen worden verzekerd tegen de herbouwwaarde. Maar weet u wat de herbouwwaarde is van uw onroerend goed ? In de praktijk wordt deze bij benadering geschat. Ook gaat men wel uit van de aankoopwaarde. Maar is het door u opgegeven bedrag te laag, dan bent u onderverzekerd. Bij schade krijgt u dan slechts een gedeelte van de schade vergoed. Wat weer betekent dat de continuïteit van uw onderneming in gevaar kan komen.
Is het bedrag daarentegen te hoog dan betaalt u jarenlang te veel premie. Een taxatierapport van Helder Horecamakelaardij legt de juiste herbouwwaarde vast.
Een taxatie ingevolge artikel 7:960 BW ( herbouwwaarde ) geeft duidelijkheid over de herbouwwaarde van het vastgoed en daardoor wordt discussie achteraf voorkomen.

De conclusie is dat een taxatie ingevolge artikel 7:960 BW :
 
• een taxatierapport draagt bij aan een vlotte schadeafwikkeling
• een taxatierapport is bindend
• u bent nooit onderverzekerd
• bij schade wordt het juiste bedrag uitgekeerd
 
 
Een taxatie voor de herbouwwaarde geeft het bedrag weer dat nodig is om een tenietgegane gebouw onmiddellijk na de gebeurtenis opnieuw te bouwen met dezelfde bestemming op dezelfde locatie. Het materiaal gebruik, de constructie en de indeling dienen gelijkwaardig te zijn met de oorspronkelijke bouwaard. Voor alle duidelijkheid het gebouw mag nog niet teniet gegaan zijn.
 
U ontvangt 2 exemplaren van het taxatierapport. Indien gewenst kunnen wij een digitale versie van het taxatierapport in een pdf bestand toe mailen. 
 
Het tarief voor de taxatie van de herbouwwaarde onroerend goed :
0,15% van de getaxeerde waarde met een minimum van € 750,-
Reiskosten voor de taxatie bedragen € 0,70 per gereden km.
Bedragen zijn excl. 21% BTW.
 
  • Klik hier voor het aanvragen van een taxatie 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring