Terug naar de resultaten
Regio Drenthe

Regio Drenthe

Vraagprijs € 399.500,- k.k. Onder bod

Omschrijving

Asserstraat 55, 9331 JB Norg
Vraagprijs: € 434.500,- k.k. incl. inventaris


Restaurant het Norgerhout is gelegen net buiten het...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Horeca Totale oppervlakte 1005 m² Aantal lagen 3
Lees meer

Omschrijving

Asserstraat 55, 9331 JB Norg
Vraagprijs: € 434.500,- k.k. incl. inventaris


Restaurant het Norgerhout is gelegen net buiten het fraaie esdorp Norg. Dit is in het noorden van de provincie Drenthe. Ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Groningen en 12 kilometer ten noordwesten van de Drentse hoofdstad Assen. Norg telde in 2014 ca. 3.250 inwoners. Het restaurant ligt, de naam zegt het al, aan de rand van het Norgerholt. Dit is een 25 hectare groot oerbos welke deel uit maakt van de Nederlandse Natura 2000 gebieden. Vermoedelijk dateert het bos uit de 9e eeuw en is daarmee een van de oudste bossen in Nederland.

Het object is gelegen aan de driesprong naar Norg, Veenhuizen en Assen. Deze weg wordt ook veel door recreatieve fietsers gebruikt.

Het object kent een lange geschiedenis. Het is rond 1900 ontstaan als café. Na tweemaal te zijn afgebrand werd het huidige café met biljartzaal rond 1940 gebouwd in traditionele bouw met gemetselde muren en een met pannen gedekte zadeldak. Rond 1990 werd het pand uitgebreid met een restaurantzaal van 140 m2 en in 2000 werd de serre aangebouwd. Verder is er door de jaren heen veel verbouwd en aangebouwd.
Inmiddels is het bedrijf in zijn totaliteit ruim 1.000 m² groot.

Op eigen terrein bevindt zich nog een riante parkeerplaats voor ca. 40 auto's.

Het bedrijf bestaat uit een begane grond met twee afzonderlijke eerste verdiepingen. De ene verdieping betreft een vergaderzaal (60m2) met toiletgroepen en opslag en de andere verdieping een volledige voormalige bedrijfswoning welke geschikt is als kantoorruimte, kleedruimten en opslag (in totaal 144 m2). Momenteel is er geen toestemming om deze verdieping als woning te gebruiken maar de verkopende partij heeft daar wel een vergunning voor aangevraagd.

Wanneer men binnenkomt is er eerst een lichte sfeervolle serre en vervolgens het cafe gedeelte (totaal 120 m2). Hier bevindt zich ook de bar met stamtafel, toegang naar de keuken (40 m2), kinderhoek , zithoek met open haard (totaal 36m2), biljartzaal (78 m2) en de ruime toiletgroepen.
Loopt men door dan komt men in de grote zaal (140 m2) die regelmatig als buffet restaurant wordt gebruikt. Tussen beide panden in bevindt zich tevens de doorgang naar de kelder.
Deze kelder is bijzonder omdat er zich een complete volledig geoutilleerde schietbaan met 5 banen, elk 25 meter diep in bevindt (totaal 136m2). Daarnaast bevindt zich in de andere kelder nog een disco cq. jeugdsoos van ca. 100m2.
Overdracht Status Onder bod Vraagprijs € 399.500,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1940 Indeling Soort Object Horeca Soort Horeca Restaurant, Dagexploitatie, Zalen/Partycentrum Totale oppervlakte 1005 m² Verkoopoppervlakte 498 m² Woonoppervlakte 144 m² Perceeloppervlakte 3590 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Aantal lagen 3 Woonruimte Woonruimte aanwezig Onderhoud binnen goed Onderhoud buiten goed
Hoofdfunctie
Horeca
Regio
Drenthe
Sector
Restaurantsector
Type
Café-restaurant
Terras
Ja
Woonruimte aanwezig
Ja
Woningoppervlakte
144 m²
Horecaruimte
861 m²
Niet horecaruimte
144 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.