Terug naar de resultaten
Regio Groningen

Regio Groningen

Vraagprijs € 247.500,- k.k. Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Henricus van Cappenburgweg 34 te Kloosterburen

Dit voormalige toprestaurant biedt aan een startende ondernemer die beschikt over de juiste ondernemers kwaliteiten een uitgelezen kans om zijn of haar droom waar te maken. De vorige ondernemers hebben meer dan 20 jaar hier met veel plezier hun bedrijf gerund. Nu bieden zij de kans aan aanstormend talent om het stokje over te nemen. Wie...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Horeca Totale oppervlakte 326 m²
Lees meer

Omschrijving

Henricus van Cappenburgweg 34 te Kloosterburen

Dit voormalige toprestaurant biedt aan een startende ondernemer die beschikt over de juiste ondernemers kwaliteiten een uitgelezen kans om zijn of haar droom waar te maken. De vorige ondernemers hebben meer dan 20 jaar hier met veel plezier hun bedrijf gerund. Nu bieden zij de kans aan aanstormend talent om het stokje over te nemen. Wie grijpt deze kans?

Het restaurant is gelegen in het dorpje Molenrij. Molenrij ligt midden in het Groningse Hogeland, een zeer oud cultuurgebied in de provincie. Doordat hier in de vorige eeuw de zogenoemde “nieuwbouwkoorts” niet heeft plaatsgevonden, hebben de meeste dorpjes in de omgeving hun authentieke karakter weten te behouden. Dit is nagenoeg uniek in Nederland en geeft dit cultuurlandschap net dat beetje extra aantrekkelijkheid. Toch heeft een groot deel van Nederland dit gebied nog niet echt ontdekt. Dat is toch enigszins vreemd te noemen, zeker gezien het prachtige weidse landschap waarin toch geen weg recht is. En tevens de eeuwenoude gebouwen, kerken en dorpjes die het landschap rijk is, maar ook de toeristische trekpleisters van meer recente jaren, zoals het Nationaal Park Lauwersmeer of de zeehondencrèche te Pieterburen. Ook het Waddeneiland Schiermonnikoog is niet ver weg. Molenrij kan daarom, ondanks zijn voor Nederlandse begrippen zeer noordelijke ligging, toch centraal gelegen in dit gebied genoemd kunnen worden.

Het object zelf is er één van monumentale allure. Gebouw rond 1760 heeft dit pand al voor verschillende gebruiksdoeleinden gediend. Zo is het van oudsher een herberg en heeft in latere tijden onder andere als gemeentehuis gediend. In de afgelopen jaren was restaurant “Korensant” hier gevestigd; Een restaurant van hoog niveau dat zelf door Michelin werd ontdekt en bekroond met een BIB Gourmand. In 2015 is het restaurant verhuisd naar Landgoed Borg Verhildersum en is het object heden ten dage in gebruik als herberg.
Uiteraard is het aan een exploitant om hier een nieuwe invulling aan te geven.

Voormalig restaurant
Wanneer men het pand betreedt via de entree en tochtportaal is er eerst de gelagkamer met een houten vloer, kachel en bar. Verder is er een wijnwinkel en een binnenhal met trapopgang en garderobe en het restaurant met wijnkelder. Tevens is er de nog volledig ingerichte bedrijfskeuken aanwezig met een warme, koude en spoelkeuken. De toiletgroepen, een schuur met berging en zolder en de zogenoemde Kas (een echte kas maar dan geïsoleerd en volledig in functie.) Eten tussen de druiven en courgettes en dan ook nog met vloerverwarming ! De kas geeft toegang tot een ruim terras en een zonnige tuin met fraaie kunstobjecten en een vijver.

Woonhuis
Op de verdieping betreft het een woonkamer met houten vloer en houtkachel, 3 slaapkamers, een badkamer met douche/ligbad en toilet en een pantry.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs € 247.500,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Soort Object Horeca Soort Horeca Eetcafé, Restaurant, Aanvullende horeca Totale oppervlakte 326 m² Verkoopoppervlakte 129 m² Perceeloppervlakte 1310 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Locatie toelichting In lieflijk klein Gronings dorpje, nabij haventje Woonruimte Woonruimte aanwezig Onderhoud binnen goed Onderhoud buiten goed
Hoofdfunctie
Horeca
Regio
Groningen
Sector
Restaurantsector
Type
Luxe restaurant

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.