Terug naar de resultaten
Regio Groningen

Regio Groningen

Vraagprijs € 695.000,- k.k. Huurprijs € 50.000,- p.j. Onder optie

Omschrijving

Eestumerweg 39 Ten Post
Overname exploitatie: n.o.t.k.

Een zichtlocatie langs een drukke weg, een eigen “landmark”, een grote parkeerplaats tot uw eigen beschikking en een goedlopend restaurant. Dat alles is hier al gerealiseerd. Een gespreid bed voor een nieuwe exploitant!

Grand café restaurant “Bij de Molen” is gelegen in Ten Post, langs de doorgaande weg...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Horeca Totale oppervlakte 475 m²
Lees meer

Omschrijving

Eestumerweg 39 Ten Post
Overname exploitatie: n.o.t.k.

Een zichtlocatie langs een drukke weg, een eigen “landmark”, een grote parkeerplaats tot uw eigen beschikking en een goedlopend restaurant. Dat alles is hier al gerealiseerd. Een gespreid bed voor een nieuwe exploitant!

Grand café restaurant “Bij de Molen” is gelegen in Ten Post, langs de doorgaande weg die Groningen met Delfzijl verbindt. Ten Post is een dorp op zo’n 15 kilometer ten noordoosten van de stad Groningen en herbergt zo’n 900 inwoners. In de directe omgeving van Ten Post hebben in het verleden vier borgen gestaan; allen zijn heden ten dage gesloopt.

Grand Café restaurant “Bij de Molen” is gelegen op een zichtlocatie aan de N360. Door de naastgelegen molen, die eveneens aan het pand toebehoort, is het pand een echte “landmark” die vanaf een behoorlijke afstand al is te zien. Deze molen, die stamt uit ca. 1828, is de oudste nog bestaande ronde stenen molen van de provincie Groningen. Nadat deze in verval geraakt was, is de molen rond 1995 volledig gerestaureerd.

Met een verkeersintensiteit van rond de 10.000 auto’s per dag, is dit restaurant voor veel Groningers al een bekend gegeven. Naast het feit dat het geheel erg opvalt en er veel passenten zijn, is er achter het pand nog een parkeerplaats aangelegd, welke plaats heeft voor ca. 60 auto’s. Tevens heeft het pand de beschikking over een buitenloket, waardoor zelfs een drive-through restaurant tot de mogelijkheden behoort.

Vanaf het moment van start in 2010 is het restaurant direct succesvol geweest. Vooral de vele mogelijkheden die deze locatie biedt worden geroemd. Denk hierbij aan het restaurant, aan feesten & partijen, bruiloften (vooral in trek door de schilderachtige molen) en zakendiners. Door de grote parkeerplaats aan de achterkant van het geheel is ook parkeren voor grote partijen geen probleem. De recensies van de verschillende reviewsites zijn louter positief te noemen, waarbij de gemiddelde cijfers erg hoog zijn.

Het bedrijf doet momenteel dienst als Grandcafé en Restaurant. De wisselende menukaart is traditioneel doch verrassend. Zo kan men hier een prima biefstuk eten, maar zich ook ietwat meer laten verrassen door bijvoorbeeld een proeverij van vis. De uiteenlopende kaart laat de mogelijkheid open tot het kunnen bedienen van een grote doelgroep. Gecombineerd met het buitenloket kan hier simpel een drive-through of afhaal aan toegevoegd worden.

De mogelijkheden van dit object zijn groot. Uiteraard is een voortzetting van deze succesvolle exploitatie een mogelijkheid, maar verder kan ook gedacht worden aan bijvoorbeeld een wereldrestaurant, themarestaurant en zelfs een fastfoodconcept behoort door de drive-through mogelijkheden tot een interessante optie.

Het bedrijf bevindt zich op de begane grond van het pand. Op de 1e verdieping is er een mogelijkheid tot realiseren van een bedrijfswoning van ca. 65 m2. Tevens bevindt zich hier een bergzolder met CV-ketel.

De indeling van het restaurant zelf is als volgt: Entree met trapopgang toiletgroepen en garderobe, restaurantgedeelte met podium en bar van ca. 110 m2. (Hieronder bevindt zich een kleine, droge kelder) Volledig ingerichte keuken met buitenloket (33m2). Daarnaast is er nog een apart restaurantzaaltje voor ca. 25 personen met openslaande tuin/terrasdeuren (35 m2) en een magazijn van ca. 8 m2. In 2010 is er een zaal aangebouwd en bevat naast een restaurantzaal van ca. 200 m2, nog een koude keuken en een klein magazijn. Tevens heeft deze zaal eigen, gescheiden toiletgroepen.

Naast het restaurant staat de molen, die ook bij het geheel behoort. Deze molen is een Rijksmonument.
Overdracht Status Onder optie Vraagprijs € 695.000,- kosten koper Huurprijs € 50.000,- per jaar Aanvaarding In overleg BTW van toepassing Ja Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1828 Indeling Soort Object Horeca Totale oppervlakte 475 m² Verkoopoppervlakte 345 m² Perceeloppervlakte 4900 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. niet overdekt 60 Diversen Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed
Hoofdfunctie
Horeca
Regio
Groningen
Sector
Restaurantsector
Type
Café-restaurant, wegrestaurant, restaurant-partycentrum
Terras
Ja
Woonruimte aanwezig
Ja
Woningoppervlakte
65 m²
Horecaruimte
410 m²
Niet horecaruimte
65 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om dit object door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Dit object wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.