Terug naar de resultaten
Regio Groningen

Regio Groningen

Huurprijs op aanvraag Beschikbaar

Omschrijving

Museum-Restaurant Rousant

Museum-Restaurant Rousant is centraal gelegen in de vissersplaats Zoutkamp. Zoutkamp is een echt vissersdorp met een roemruchte geschiedenis. Dit is ook nu nog in het dorp terug te vinden, waardoor er goed de sfeer valt te proeven van de garnalen- en visserscultuur. Restaurant Rousant is daar ook een voorbeeld van en past perfect in het straatbeeld. Het...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Horeca Totale oppervlakte 358 m²
Lees meer

Omschrijving

Museum-Restaurant Rousant

Museum-Restaurant Rousant is centraal gelegen in de vissersplaats Zoutkamp. Zoutkamp is een echt vissersdorp met een roemruchte geschiedenis. Dit is ook nu nog in het dorp terug te vinden, waardoor er goed de sfeer valt te proeven van de garnalen- en visserscultuur. Restaurant Rousant is daar ook een voorbeeld van en past perfect in het straatbeeld. Het object is prachtig gelegen aan de kade van het Reitdiep in Zoutkamp. Men heeft hier een mooi uitzicht over het Reitdiep en de aangemeerde vissersboten. Ook hier bepaalt een typisch Zoutkamps aanblik het straatbeeld. Het object is gebouwd als loods en inmiddels is een groot deel hiervan geschikt gemaakt voor een horecabedrijf. Deze verbouwing is dermate goed uitgevoerd, dat hier eveneens kan worden gesproken van een prima aanvulling op het straatbeeld en de geschiedenis van Zoutkamp. Tevens voldoet de uitstraling ook aan de eisen van de moderne tijd.

Omdat Zoutkamp bekend is (geworden) door de (garnalen)visserij, ligt het voor de hand om in deze ruime horecaruimte een dag-exploitatie te starten waarbij het voorgaande centraal staat. Door de mogelijkheid tot een ruim terras direct aan de kade, ontstaat er een prachtige combinatie van de bedrijvigheid van de visserij en een gezellige Zoutkampse promenade. Daar de toeristische sector van Zoutkamp en omgeving groeiende is, is het zeker mogelijk op deze plaats een rendabele exploitatie op te zetten. Naast het bovenstaande zijn er echter vele andere mogelijkheden betreffende een exploitatie in dit pand. Uw makelaar kan u daarin adviseren.

Het bedrijf bestaat uit 2 verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich het horecagedeelte met terras en keuken cq. uitgifte. In het grand café heeft u een uniek uitzicht over de vissershaven van Zoutkamp waar Garnalenkotters komen en gaan. De begane grond wordt gecompleteerd met luxe toiletgroepen, een kleedruimte en de trapopgang. Tevens bevindt er zich een personenlift in het pand. De verdieping bestaat uit een grote zaal met ca. 65 zitplaatsen, met prachtig uitzicht over de vissersboten, het Reitdiep en het weidse Groningse landschap. Verder bevinden zich op deze verdieping nog een kantoor met kantine en een opslagruimte. Het geheel wordt afgemaakt met een zonnig terras voor ca. 40 personen direct gelegen aan de Visserijkade. Dit kan nog worden uitgebreid aan de zijkant van het pand.
De begane grond naast het bovenstaande biedt eveneens ruimte voor horeca of bijvoorbeeld een museumgedeelte. In overleg met de eigenaren is er veel mogelijk.

Een plattegrond van het geheel kunt u op deze pagina vinden onder het kopje media ---> plattegrond.
Overdracht Status Beschikbaar Huurprijs Prijs n.o.t.k. Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Ja Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 2010 Indeling Soort Object Horeca Soort Horeca Restaurant, Dagexploitatie Totale oppervlakte 358 m² Verkoopoppervlakte 256 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Onderhoud binnen uitstekend Onderhoud buiten uitstekend
Hoofdfunctie
Horeca
Regio
Groningen
Sector
Restaurantsector
Type
Bistro, petit-restaurant, café-restaurant, luxe restaurant
Terras
Ja
Horecaruimte
358 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om dit object door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Dit object wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.