Terug naar de resultaten
Regio Groningen

Regio Groningen

Huurprijs € 33.000,- p.j. Onder optie

Omschrijving

Gedempte Zuiderdiep 15 Groningen
Overname exploitatie: Prijs op aanvraag.

Een toplocatie in de binnenstad van Groningen, een prachtig monumentaal pand, een zonnig terras en een goedlopend bedrijf. Kortom, alle seinen staan op groen voor een nieuwe ondernemer om, net als de huidige ondernemers, hier een daverend succes van te maken.

Eetcafé Roezemoes is...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Horeca Totale oppervlakte 321 m²
Lees meer

Omschrijving

Gedempte Zuiderdiep 15 Groningen
Overname exploitatie: Prijs op aanvraag.

Een toplocatie in de binnenstad van Groningen, een prachtig monumentaal pand, een zonnig terras en een goedlopend bedrijf. Kortom, alle seinen staan op groen voor een nieuwe ondernemer om, net als de huidige ondernemers, hier een daverend succes van te maken.

Eetcafé Roezemoes is gelegen in de binnenstad van de stad Groningen, aan het Gedempte Zuiderdiep. Deze brede straat heeft in een ver verleden deel uitgemaakt van de stadsgrachten van Groningen. Tegenwoordig is het Zuiderdiep, zoals de naam al zegt, gedempt en is de straat vooral een belangrijke verkeersader voor fietsers en openbaar vervoer. Wel is de verkeersintensiteit dermate laag, dat dit nergens storend is voor winkelend publiek of mensen op het terras. Doordat het openbaar vervoer over het midden van de straat rijdt en fietsers daarnaast is er, vooral aan de noordelijke kant van de straat, ruimte overgebleven voor een breed voetpad. Van dit voetpad wordt gretig gebruik gemaakt door zowel winkelend publiek, alsook horecaondernemers die terrassen hebben geplaatst voor de vele horecazaken die deze straat rijk is.

In de straat staan verschillende monumenten, waarvan “Eetcafé Roezemoes” er één van is. Het betreft een oud pakhuis gebouwd rond 1600. Het object is traditioneel gebouwd met gemetselde muren en een pannen gedekt zadeldak. Aan zowel de voorzijde als de achterzijde van het pand (kant Burchtstraat) zijn de details van het oude pakhuis nog zichtbaar.

Eetcafe Roezemoes staat bekend als het stamppottencafé van Groningen. Zo staan er, afhankelijk van het seizoen, altijd verschillende soorten stamppotten op de kaart. Daarnaast kan men genieten van het a la carte menu, of simpel binnenwandelen voor een vaak veranderende en uiteenlopende daghap. Naast het eetcafe richt Roezemoes zich ook op borrels of een buffet voor groepen tot zo’n 60 personen. Hiervoor kan eventueel de tweede etage worden afgehuurd. De doelgroep van Eetcafé Roezemoes is breed te noemen. Door de laagdrempelige menukaart en prijsstelling en een herkenbaar assortiment is de doelgroep van Roezemoes een perfecte afspiegeling van de inwoners van Groningen. Studenten, ambtenaren, senioren, werkende jongeren en ondernemers, iedereen weet eetcafe Roezemoes te vinden.

Indeling:
Het bedrijf bestaat uit 5 verdiepingen en een kelder. Wanneer men binnenkomt is er eerst aan de rechterkant de bar met uitgifte punt en vervolgens tegenover de bar de stamtafel met diverse zitjes (35m2). Loopt men door dan kan men of een paar treden naar beneden waar de onlangs verbouwde keuken en de toiletten (28 m2) zich bevinden of een paar treden omhoog naar het eetcafe gedeelte (29 m2). Men bevindt zich dan op de vide. Neemt men de trap omhoog dan komt men uit op de eerste (65 m2) cq. tweede verdieping (59 m2) waar zich wederom een restaurant gedeelte bevindt met een eigen bar. De overige etages zijn in gebruik als kantoor, kleedruimte en magazijn. Aan de voorzijde bevindt zich op de zuidkant een sfeervol terras over de gehele gevelbreedte. Er is een mogelijkheid tot het creëren van een klein tweede terras aan de achterzijde van het object.
Overdracht Status Onder optie Huurprijs € 33.000,- per jaar Aanvaarding In overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1600 Indeling Soort Object Horeca Soort Horeca Eetcafé, Restaurant Totale oppervlakte 321 m² Verkoopoppervlakte 321 m² Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Ruim voldoende in omliggende parkeergarages Diversen Locatie toelichting Gelegen in een van de horecaconcentratiegebieden van Groningen. Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Welstandsklasse A1
Hoofdfunctie
Horeca
Regio
Groningen
Horeca concentratiegebied
Ja
Welstandsklasse
A1
Sector
Restaurantsector
Type
Café-restaurant
Terras
Ja
Horecaruimte
321 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om dit object door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Dit object wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.