Terug naar de resultaten
Regio Groningen

Regio Groningen

Huurprijs € 4.694,- p.m. Beschikbaar

Omschrijving

Hunzeweg 32 te Garnwerd
Overname exploitatie: € 177.500,--

Hèt begrip van Groningen is beschikbaar voor overname. Café Hammingh, een prachtbedrijf waar men de authentieke Groningse sfeer op een fantastische manier weet over te brengen. Met de beschikking over maar liefst 4 panden en één van de beste vergezichten, zijn de mogelijkheden eindeloos te noemen.
...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Horeca Totale oppervlakte 731 m²
Lees meer

Omschrijving

Hunzeweg 32 te Garnwerd
Overname exploitatie: € 177.500,--

Hèt begrip van Groningen is beschikbaar voor overname. Café Hammingh, een prachtbedrijf waar men de authentieke Groningse sfeer op een fantastische manier weet over te brengen. Met de beschikking over maar liefst 4 panden en één van de beste vergezichten, zijn de mogelijkheden eindeloos te noemen.

Café Hammingh is gelegen in het plaatsje Garnwerd, dat ten noorden van de Stad Groningen en ten westen van Winsum ligt. Garnwerd is een van de vele schilderachtige kleine plaatsjes die het noorden van de provincie Groningen rijk is. Ook hier heeft in de afgelopen 50 jaar weinig nieuwbouw plaatsgevonden en dat betaald zich nu uit in het feit dat deze dorpen zo mooi zijn om te zien. Dergelijke dorpen zijn inmiddels tamelijk uniek geworden in Nederland, wat de cultuurhistorische waarde ervan verhoogd.

Het object zelf is gelegen aan de oostelijke ingang van het dorp, naast de brug waarover de weg vanuit Winsum loopt. Naast het object is tevens een molen te zien, wat de totale entourage van het pand werkelijk schitterend maakt. Het object ligt boven op de dijk, van waar men een prachtig uitzicht heeft over het Groningse land. Café Hammingh is één van de meest markante en opvallende objecten van het dorp. Het is gebouwd in 1876 als veerhuis. Inmiddels doet het alweer jaren dienst als café en restaurant en tegenwoordig ook met Bed & Breakfast en zalenverhuur. Overigens ligt het geheel langs de route van de 2e etappe van het Pieterpad, het populairste langeafstandswandelpad van Nederland.

Het geheel bestaat uit 4 afzonderlijke objecten. Als eerste is er het bovengenoemde oude veerhuis dat op de dijk staat en dienst doet als café-restaurant met fraaie bovenzaal. Voor dit café-restaurant is er ruimte gemaakt voor een groot terras van ca. 180 m2. Naast het café-restaurant bevindt zich een (vakantie)woning, die heden ten dage ook daarvoor gebruikt wordt. Wel is het vrij eenvoudig mogelijk om deze woning bijvoorbeeld te veranderen in een Bed & Breakfast. Achter de bedrijfswoning is het pand “de Doorrit” gesitueerd. Dit object, dat een aantal jaren geleden bedreigd werd met sloop en sindsdien grondig is gerenoveerd en daardoor er weer piekfijn uitziet, doet momenteel dienst als Bed & Breakfast, gecombineerd met een zalenfunctie. Ten slotte bevindt zich achter het café-restaurant nog een object dat dienst doet als schuur en opslag. Het geheel beschikt over voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein.

Gelukkig is Groningen meer dan alleen de stad. Café Hammingh is het voorbeeld van het feit dat er buiten de stad gedreven, professionele en zeer aantrekkelijke bedrijven gevestigd zijn. Het bedrijf is al jaren een begrip in de wijde omgeving en wordt geroemd door zijn fantastische ligging en de vele mogelijkheden die er binnen het bedrijf zijn. Voor een nieuwe uitbater zal er wat dat betreft aan publiciteit geen gebrek zijn.

Bij café Hammingh is gelijk te zien dat alles binnen dit bedrijf klopt. Een voorbeeld hiervan is dat er in verschillende zalen de oude togen zijn blijven staan. Hierdoor valt de echte sfeer van vroeger te proeven. Gecombineerd met een verder modern functionerend horecabedrijf, waarbij streekproducten de boventoon voeren, is goed te zien dat oud en nieuw prima samen functioneren. Het uitgebreide terras is een schitterende locatie om bij te komen na bijvoorbeeld een wandeling over het nabijgelegen Pieterpad en te genieten van de verbluffende uitzichten. Terwijl de brug open gaat en de boten voorbij varen, ademt het hier verder de rust uit van het Groningse platteland. Café Hammingh is echter niet enkel een café. Bij de achtergelegen, prachtig gerenoveerde Doorrit, gaat het feest gewoon verder. Dit pand, dat vooral gebruikt wordt als zalencentrum, biedt plaats aan ca. 150 personen en is zeer flexibel inzetbaar. Een deel van dit pand is tevens in gebruikt als knusse B&B, voorzien van alle benodigdheden.

De doelgroep is van het bedrijf richt zich vooral op toeristen, dagjesmensen, wandelaars van het Pieterpad en de lokale bevolking. Toch worden de zalen ook gebruikt voor vergaderingen en bijeenkomsten. De zakelijke markt speelt een bescheiden maar niet onbelangrijke rol in het geheel. De mogelijkheden van het object zijn divers, vooral door de verschillende objecten die het geheel rijk is.

De indelingen zijn als volgt:
Het bedrijf bestaat uit de eerder genoemde 4 objecten. Het café-restaurant heeft de volgende indeling: Entree met gang en trapopgang naar de verdieping. Café-restaurant met bar, Opkamer, eveneens dienstdoende als café-restaurant, zaal, keuken en spoelkeuken, toiletten. De verdieping bestaat uit een grote zaal met bar, CV-ruimte, keuken en een bergruimte. De grote zaal heeft openslaande deuren naar een prachtig balkon met uitzicht op de landelijke omgeving en het grote terras. Het object meet ca. 223m2 (excl. terras), waarvan ca. 131 m2 verkoopruimte. Iets verderop gelegen vindt men de Doorrit. Dit object wordt momenteel gebruikt als B&B, gecombineerd met een zalenfunctie voor ca. 150 personen. De Doorrit een entree aan beide kanten, een grote zaal met afwaskeuken, CV-ruimte, uitgiftekeuken, garderobe en toiletten. De B&B bevindt zich hiernaast. Naast het café-restaurant bevindt zich de brugwachterswoning. De indeling bestaat uit een entree met gang en traopopgang naar kelder en verdieping, woonkamer met keuken en een ruimte met cv en toilet. De verdieping bestaat uit een overloop, douche en 3 slaapkamers. Tot slot bevindt zich schuin achter het café-restauarnt nog een object dat dienst doet als schuur & opslag. De totale metrage excl. terras is ca. 731 m2
Overdracht Status Beschikbaar Huurprijs € 4.694,- per maand Aanvaarding In overleg BTW van toepassing Ja Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1876 Indeling Soort Object Horeca Soort Horeca Café/bar, Zalen/Partycentrum Totale oppervlakte 731 m² Verkoopoppervlakte 498 m² Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Parkeerpl. overdekt 0 Diversen Locatie toelichting Aan het Pieterpad gelegen Woonruimte Woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Horeca
Regio
Groningen
Sector
Restaurantsector
Type
Café-restaurant
Terras
Ja
Woonruimte aanwezig
Ja
Woningoppervlakte
105 m²
Horecaruimte
626 m²
Niet horecaruimte
105 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om dit object door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Dit object wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.