Terug naar de resultaten
Regio Drenthe

Regio Drenthe

Vraagprijs € 397.500,- k.k. Huurprijs € 35.000,- p.j. Beschikbaar

Omschrijving

Kerkstraat 4 te Eext
Overname exploitatie: € 52.500,-

Restaurant “De 7 Ossen” is gelegen in het Drentse dorp Eext. Eext is gelegen op zo’n 25 kilometer te Zuiden van Groningen en zo’n 15 kilometer ten Oosten van Assen. Het dorp zelf is een typisch Drents dorpje met ongeveer 1300 inwoners, prachtige oude boerderijen en maar liefst 7 brinken. Het is gelegen binnen de grenzen van...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Horeca Totale oppervlakte 266 m²
Lees meer

Omschrijving

Kerkstraat 4 te Eext
Overname exploitatie: € 52.500,-

Restaurant “De 7 Ossen” is gelegen in het Drentse dorp Eext. Eext is gelegen op zo’n 25 kilometer te Zuiden van Groningen en zo’n 15 kilometer ten Oosten van Assen. Het dorp zelf is een typisch Drents dorpje met ongeveer 1300 inwoners, prachtige oude boerderijen en maar liefst 7 brinken. Het is gelegen binnen de grenzen van het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa; het op één na grootste Nationale Park van Nederland. Mede hierdoor is Eext een uitstekende uitvalsbasis om te genieten van de rust, ruimte en prachtige natuur die de omgeving biedt.

Restaurant “De 7 Ossen” in gelegen in het centrum van het dorp. De ligging is schitterend; Tussen een combinatie van de oorspronkelijke, typisch Drentsche bebouwing en bebouwing van recentere tijden, aan een kruispunt en tegenover een kerkje. Het object zelf betreft een opvallend en vooral zeer oud pand; Het geschatte bouwjaar is ca. 1690. De huidige uitbaters hebben het object verbouwd en vernieuwd en hebben hierbij het authentieke karakter van het pand weten te behouden. Zo heeft het achterste deel van het pand een rieten dak gekregen, net zoals (bijna) alle overige daken. De binnenzijde van het object laat nog een groot gedeelte van de gebinten zien, dat de leeftijd van dit pand benadrukt. Het geheel wordt afgemaakt met een zonnig terras, een mooi aangelegde tuin en een parkeerplaats op eigen grond.

Restaurant “De 7 Ossen” presenteert zichzelf als een gezellig en voordelig restaurant waar men, zoals hier gemeld, voor een goede prijs kan genieten van meerdere soorten 3- of 4 gangenmenu’s. De verschillen hierin zijn vrij groot; Zo is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld een Schnizelmenu te bestellen, maar men kan ook kiezen voor een Black Angus bier menu. Tevens beschikt men over meer dan 30 soorten bieren en een aantal goede wijnen. Naast het restaurant is er ook de mogelijkheid om het restaurant aan te doen als tussenstop voor een kopje koffie met gebak. Ten slotte is er ook de mogelijkheid om de achterste ruimte voor verschillende dagdelen af te huren en deze is te gebruiken voor vrij uiteenlopende activiteiten.

De doelgroep van dit restaurant zijn toeristen, dagjesmensen en bewoners uit de buurt.

De mogelijkheden van het object zijn groot. Gezien het feit dat de bestemming horeca betreft, leent het pand zich uitstekend voor verschillende vormen van restaurants en/of zalencentrum. Met een bestemmingsplanwijziging zijn er echter ook hele andere vormen mogelijk. Hierbij kan worden gedacht aan een bedrijfspand, groepspraktijk, gezondheidscentrum of wonen.

Indeling:
Wanneer men binnenkomt is er eerst een ruime entree met toiletten. Vanuit hier betreedt men rechts een zaal die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, zoals het restaurant, maar ook als feestzaal of vergaderruimte. Hierachter is er een ruimte ingericht als opslag. Vanaf de entree en dan linksaf volgt de grote restaurantzaal met bar. Deze ruimte is nog voorzien van oude gebinten. Achter de bar betreedt men de ruime keuken en een kleine berging. Achter de keuken tenslotte bevindt zich een kleine bedrijfswoning met entree, woonkamer en badkamer op de begane grond en een overloop en slaapkamer op de verdieping.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 397.500,- kosten koper Huurprijs € 35.000,- per jaar Aanvaarding In overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1690 Indeling Soort Object Horeca Soort Horeca Restaurant Totale oppervlakte 266 m² Verkoopoppervlakte 153 m² Perceeloppervlakte 880 m² Woonoppervlakte 70 m² Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Parkeerpl. overdekt 0 Diversen Locatie toelichting Aan kruispunt, tegenover kerk Woonruimte Woonruimte aanwezig Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed
Hoofdfunctie
Horeca
Regio
Drenthe
Sector
Restaurantsector
Type
Bistro, petit-restaurant
Terras
Ja
Woonruimte aanwezig
Ja
Woningoppervlakte
70 m²
Horecaruimte
266 m²
Huidige aantal zitplaatsen
50

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om dit object door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Dit object wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.